Jumaat, 21 Disember 2012

Bye 2012 :)

Dear my blogger's readers...

 Tahun 2012 dah nak habis kan. Tahun 2013 akan datang. Dan pabila angka pada tahun tu bertambah, maka umur kite kite semua pun meningkat kan.. Tahun baru, azam baru. Hahahhaa ayat yg selalu kita dengar bila tahun baru mendatang. Tapi, bile renungkan balik, ayat tu cume sekadar lafaz, status atau pun omong kosong. Hmm tah kenapa harini aku asyik fikirkan Dunia Oh Dunia ni. Patut lah seharian 'moody'. Kawan2 mesej, whatsapp, call pun takda mood nak layan. Hmm tiba masa aku fikirkan masa depan. Siapa taknak berjaya, jadi manusia berguna, hidup bahagia semua tu. Haihh semua orang pun nak lah.. Tak kecuali dengan  aku. Bila kenangkan balik diri aku yg sebelum ni. MasyaaAllah teruk juga aku ni. Terasa macam aku ni memang manusia tak berguna langsung. Takde kebaikan aku hidup kat dunia ni...Terlebih sosial maybe. Salah pilih kawan maybe. Kurang ajar dengan mak ayah sendiri maybe. Selalu gaduh dengan kakak, abang aku maybe. Selalu tinggal solat maybe. Aku nak sangat berubah.. Teringin nak jadi baik macam dulu. kalau boleh nak jadi lebih dari dari sebelum sebelum ni.... Nak happy macam dulu, nak hidup bahagia macam dulu, nak senyum sentiasa macam dulu. Yelahh, sekarang aku mana happy. Senyuman dan ketawa aku tu tak membuktikan aku bahagia sikit pun.Sumpah aku selalu rasa hidup aku ni kosonggg~~ kosong ~~ kosong ~~
Ada family, tapi aku selalu rasa asing dengan family sendiri. Tah aku ni stranger ke dlm family sendiri. Ada kawan ramai tapi selalu sakit sakit dengan mereka. Kadang2 aku rasa macam dah takda sesiapa. Tapi sebenarnya aku lupa aku ada Allah. Tu lah, dah diberi banyak sangat kesenangan sampai aku selalu lalai. Hmm, kalau lah tahu hidup ni susah, mencabar.. Tak mintak pun aku dilahirkan. Mungkin aku cuma menyusahkan orang lain je. Tah kenapa aku cakap macam ni. Aku rasa macam hidup aku tak lama je lagi.. Tahun ni aku selalu sgt rasa asing dlm family sendiri, aku selalu ada masalah kawan, aku selalu sedih, aku selalu rasa bodoh, aku selalu rasa malang. What a sadlifeeeeee.. Kalau nak difikirkan, tak dinafikan banyak perubahan ke arah negatif dalam diri aku ni.. No wonder lah aku ni terus menerus bernasib malang kan :')
Tapi nak menyesal je pun tak guna kan. Nasi sudah jadi bubur baq hang. Lagipun Allah takkan mengubah nasib seseorang tu kalau dia tak ubahnya sendiri. Mungkin ada banyak hikmah di sebalik 1001 kesedihan aku lalui dalam hidup ni. Tapi, seriously aku cakap. Tahun 2012 memang banyak mengajar aku tentang banyak perkara. Rasa macam baru kenal dunia je. Sudah lah. Lepasni aku nak berubah. Sikit2 pun jadi lah. Sampai bila pun aku nak jadi manusia tak guna macam ni. See, result pmr aku sikit pun  tak membangga kan parents aku. Lain lah abang akak aku masuk SBP, pmr straight A's, spm boleh tahan. Okay, aku memang taknak kurung aku dalam kemurungan macam ni. Honestly, aku rindu zaman kanak kanak aku. Waktu tu aku memang tak kenal erti 'masalah' tu. Kalau tahu lah 'masalah' ni menyakitkan, aku tak mintak aku kenal pun maksudnya.Nasihat aku untuk kawan kawan luar sana yang selalu menangis pasal boyfriend, girlfriend,friends or whatever, korang jangan jadi lifeless lah nak sedih masalah remeh macamtu.. Hidup kita ni terlalu singkat untuk semua kesedihan. Kita kena fikir jugak hidup kita yg kekal lagi abadi lepas mati nanti. Semoga lepasni semuanya lebih baik dan jauh lebih baik daripada sebelum sebelum ni okay..
Assalamualaikum :')
-CikSu-

Selasa, 14 Ogos 2012

LUAHAN HATI :(

Hye Readers,

 Dah lama tak update blog ni. rasenye bukann  bukan stakat berhabuk je, tp bersawang sawang dah blog ni tau. Em, memang tak dinafikan sejak kebelakangan ni Su asyik tacing2, sedih2 bagai. Snyuman tu tak membuktikan kite gembira kan. Kadang2, bila sedih pun kite mesti snyum. Sbenarnya kebelakangan ni banyak sungguh masalah menimpa. Haihhh sumpah sedih. Ramai dah tanya 'su kenape?' ' knpe asyik sedih?' 'kenapa kenapa' & mcm2 soalan lagi. Mls nak jawab dah tau tak. Ok lah, disebabkan Su ni mmg takda tempat ngadu, su ngadu kt blog then korang bace lah. Lepasni  Lepas ni tak payah tanya kenapa Su sdih k.


 Sejak form3 ni. Su mmg tak ramai kawan. Senang cakap takde kawan laa. Kt skolah asyik dipinggirkn je dgn kwn2 lain. Termasuk lah budak kelas sendiri kan. Tu pasal su suke menyendiri je kt skolah. Kalau ade pun, sorg dua jelaa yg sudi sembang2 ngn Su, layan kerenah su. Rasanya dulu su ni periang orgnya. Tapi tah sekarag makin pasif je. Yelaa, nk jd periang mcm mana kalau kawan pun takda. Betul lah kan org selalu cakap, kawan waktu ketawa tu mmg lah ramai. Melambak2. Cari kejap je dapat kan. Tp nk cri kawan wktu menangis tu cukup ler payah. Nak sorg pun susah sgt. Yela ade ke kawan sejati yg btul2 sejati zaman skng ni. Skng semua org jenis pentingkan diri sendiri. Mane mau nye baik sgt nak fkir perasaan org lain..

 Sudah laa kat sekolah dipinggirkan, kt rumah pun Su ni selalu dipinggirkan. What a sad life lah Su ni kan. Kawan2 sekeliling mesti selalu nampak Su snyum, gelak, happy. Padahal hati ni tuhan jelaa yg tau kan. Semua org xtau mcm mana hdup Su ni sbenarnya. Ramai fkir jadi Su ni untung kan. Padahal tak. Semua org nak abaikan Su, Smua org tak suka Su. Kat rumah, Su selalu menangis sorg2 tau. Su selalu kenangkan bnde2 yg buat Su ptus asa. Su ni kesunyian. Kurang kasih syg drpd semua org. Kurang perratian perhatian. Bila Su buat bende baik ke, bagus, mana ada org perasan. Tp, cube kalau su buat jahat sikit je, buat salah skit, ohhh semua orang nampak. Su sllu kena banding2kn dgn org lain. Faham tak, Su benci bile dibandingkan dgn org lain. Su nk jadi diri sndiri bukan org lain. Tolong faham. Tolong lah ! Kdg2, apa Su buat takpernah betul. Smua salah je kat mate orang lain. Setiap hari, Su akan kena marah tak kira lah dgn mak ke, abh ke, akk ke, abg ke. Mmg lah da biasekan diri, cume kdg2 rase mcm terabai je dari family sndiri. AHHHHHHHHHHHHHHHH !! rasa nak menjerit je untuk hilangkan tension ni.Pernah jugak Su terfikir, mcm takde guna Su hdup dlm dunia ni. Astaghfirullahalazim. Su tau salah cara permikiran su ni. Allah mmg xsuka hamba nye berputus asa dlm hdup ni. tapi...................... hmmm.. Yelah, jiwe remaja mcm Su ni mmg mudah terganggu pun. Tu pasal pemikiran kolot je.

 Tak cukup dgn mslh2 tu, kat luar pun Su banyak masalah. Ohh pasal lelaki terutama nya. Su pernah ade sorang abg agkt hot ni. Kdg2 dia layan Su mcm awek pule. Dia dah ada awek. Tp asyik couple ptus couple ptus. Tak faham laa org bercinte ni. Yg lagi mnyakitkn hati, awek dy bnci su. Jelez ngn su. ktorg pena gaduh psl laki ni. Su rase sgt bodo bile gduh ngn prmpuan lain sbb laki. Come on lah. Su tak hadap dgn boypreng dia. Last2 bila Su dah mntk maaf, ktorg baik kejap. Tp tah la budk ni xbole trime su dgn baik. Dy still nk aggp su musuh. Dy still maki2 su psl boypreng dia. Tau x, Su ni mmg jenis friendly. Klu boleh dngn smua org su nk brkwn. Tp sho shadd rmi benci Su kan. Ok su sedar diri. So, terpaksa terima knytaan tu.

 Em, psl my ex. So sorry xdpt trima dia dah. Tak boleh tak boleh. Sekarang kemain happy dia. Awek keliling pinggang boleh laa. Biase lah. Dia ada mcm2. Tak mcm su ni kan. Waktu bercinta dulu, alahai semuanya manis macam madu. Tp, bile gaduh, ptus. Baru nak sedar dlm madu tu ada pahitnya. Takpe lah. Terima kasih kat dia dah sudi layan kerenah Su slame 7bulan. Mmg lah kejap. Tp dalam mase sekejap tu, Su dah kenal perangai dia, family dia, smua psl dia. Tak smpt nk kenal lebih detail. Hubungan tergendala. Tu lah pasalnya, sebok sgt nk fk soal hati perasaan kemain mcm org dewasa, kan dah tau susahnye bercintan ni. hahaa. Tp dri sini lah kite belajar hargai org, setia dgn seorang, caring dgn org, mcm2 lgi kite belajar kan.

 Wktu dia buat Su kesedihan, M yg dah isi kesedihan tu dgn kgmbiraan. Tp apa kan daya.biarlah  si dia bahagia dgn org lain kan. Kenyataan kan, kalau dah jodoh tu tak kemana. So, apa guna kite nk kejar, obses sgt dgn sorang manusia sdgkan sejak lahir Allah dah tetapkan jodoh kite. Su tak sanggup nak sakit hati atau sakitkan hati sesiapa dah. Mule2, susah nk terima kenyataan kena lupekan dia mcm tu je. Lama2, Su sedar semua tu buang masa. Su sentiasa berpegang dgn "SETIAP KEJADIAN TU ADA HIKMAHNYA" . Mungkin sekarang Allah uji dgn kesedihan, tp nnt Allah gantikan dgn kgembiraan. Maybe bukn masa nye nk bercinta kan. Tp tak hairan lah smua org msti nak disayangi, dijaga perasaannye, bahagia, ada org yg sentiasa caring, ada org untuk mengadu semua benda. Buat masa ni. Dah tawar hati dgn mana2 lelaki sbb Su masih sygkan M. Wlupun Su masih syg dia, Su ttp kena lupa kan dia walaupun perit, susah. Su nak semua org bahagia. Takkan la nak pentingkan diri sendiri kan. Kisah A tu su dah aggp dia mcm abg. Mana boleh syg dia lebih2. Org yg sgt dekat dgn Su suka dia. Sbgi kwn dkt, msti lah ade rase besalah tu bila kite rampas kebahagiaan org lain, takpe. Biar kite bekorban skit demi org lain. Yg paling mengganggu jiwe sekarang ni pasal M tu. Serius rindukan dia. Su sayang dia. Tp Su mampu usha dia dari jauh je sekarang. Hummm :(

 Haihhh sejak single, takde sape sudi msj su ke apa. Padahal dlu, kemain ramainye contact Su. Setiap minggu tu wajib topup. Sekarang,  Mmg dah malas nak pakai fon ni.. Topup 2bulan skali dua je. Tak luak pun topup tu. hahaaa. Mmg kesunyian lah citenye. Nampak gaya nye raye tahun ni sorang ler. Maklum ler itew tak mampu ade boypreng mcm awak2 semua. hahaa. Su nk jadi seorang yg lebih iopen open-minded. Su sentiase igt pesan M, A, kwn2 lain. Mmmg Mmg btul lah kan, kite xboleh terlalu sempitkan fikiran kita ni. So, nak focus on study dulu.

 Nasib baik lah su masih ade orang yg nak caring dgn Su mcm Mihi, Abg En, Intan & org lain. Disebabkan diorang2 ni ahh, su masih kuat. Su taknak jadi prempuan yg terlalu lemah. Cume tau menangis menangis menangis. That's not me ok !

 Ohh mcm panjang je su membebel kan. Cukup laa sampai sini. Nanti ada masa, Su membebel lagi kt sini. Asalamualaikummmmm . I know I should be a strong girl. Chaiyokkk !!!!

  LONELY GIRL :(

Jumaat, 9 Mac 2012

ada apa denganku ??

dear blog,
nape entah sekarang ase rajin nk update blog..
mungkin bole lepas tension ckit kot.. alhamdulillah kalau betul aq bole lepaskan tension..
kenapa eh.. kenapa3 !!
hmm, aku sendiri tak dapat cam masalah aku sendiri. aku rasa macam semua benda asyik buat aku marah..
kadang kadang aku rase nak menjerit je sebab tension.. hidup remaje ni mmg penuh cabaran kan.. tak dinafikan.. memang betul! kadang2 aku ase macam aku ni tak patut berkawan.. aku tak layak dpt kawan-kawan yang baik hati.. hati aku ni memang tak patut dijage pun sebab aku memang tak reti jaga hati orang lain kan... takpe laa. aku paham.. aku sedar sape aku.. aku bukan bagus mane pun org nya.. em, masalah lelaki? ohh, 'NO COMMENT'.. susa nk cakap.. hmm, masalah kawan? bagus !! aku selalu dpinggirkan.. aku benci semua ni.. aku benci.. hoiii! aku menyampah laa dengan kau ni masalah ! buat aku selalu susah hati je.. walaupun aku ni ade  masalah banyak mane pun. aku masih mampu senyum.. nasib baik masih ade orangg-orang yg sanggup gembira kan aku. aku bersyukur sangat.. tapi.... aku benci sangat dengan masalah bodo aku. kadang2 aku rasa aku nak hidup macam dulu. hmmm.. smoge kau bahagia.. kbaiiii : /

                               
                                                                 AKU TENSION. Kbaiii :)

exam habiz. hati senang :)

ketepikan masalah. fikirkan hal gembira !!
aku gembira dengan hidup aku sekarang.. masalah2 aku tu, sume aku tolak tepi.. buat sakit hati bila dpkirkan..
emmm,
alhamdulillah exam sudah habis. em3, tp aku sikit hampe sebab dapat result td.. huuu, menurun dri exam thun lepas.. takpe.. ni cume permulaan untung berperang dalam PMR. har har har... kadang2 aku ni semangat sangat nk PMR. tp kadang2 tu hampeh je.. nak bace ape pon malas.. nak buat macam mne kan.. hehee. eh, cuti dah mula. yeayyy !! syok gile exam sblum cuti.. dpt enjoy puas2.. waa, nak dekat tarikh befday aku lah.. tak sangke dah makin tua aku ni.. hihii..  oke. asalamualaikum.. kalau rajin aku update lagi blog yg tak best ni.. baiii :)



SAYANG HELMI QUESYAIRI - ** my soulmate **
SAYANG MUHAMAD AIZAT - **my best brother n my best friend**

^_^

aku sedih..

K. Syez berhabuk gile blog aku ni.. dah besawang sawang dah pun. hmm, sumpah aku masih sedih bile pkirkan masalah yang tak sudah2 ni.. yg paling baru, masalah ngn junior aku.. ape masalah dye sampai dy buang aku dari fb dy. patut ler selame ni bile jumpe aku, dye buat2 tak nampak. tak pe lah. orang dah tak suke kte nk buat macam mane.. tp sedih laa. dlu aku rapat ngn dy. mungkin sebab akak jugak kau tak baik dengan ex kau ni.. kalau betul akak ni sala, tlong maafkan. takde niat buat kau jelez..hmm..


hmm, sorry!! takde niat nk musush ngn kau dekk..harap kau bahagia dik :)

Isnin, 6 Februari 2012

Belajar lahh su!!

hahaa. ade betul jugak maksud study cenggitu.. 
em3, ramai dah pesan kat aku.. belajar3!!.. PMR dah dekat.. hadoii. sumpah malas gile pkir sngt sal PMR sampai buat aku stress.. hahaa.. em3, tapi.. tapi.. tapi.. belajar lahh su oii. tak sedar diri ke tahun ni nak PMR dah.. hadoi.. hadoi.. penilaian satu awal bulan 3 ni.. jangan risau.. kalau rajin belajar, dapat lah keputusan bagus2.. hmmm
insyaallahhh:D

Jumaat, 3 Februari 2012

abang angkat :)

em2, sebelum ni memang aku dah ade abg angkt.. tp mcm takde je.. pasal tu malas nk ade da.. tapi tapi tapi.. tapi kan.. hahaa.. aritu ade lah sorang mmber aku ni offer nak adik angkt perempuan.. mule2 aku main-main je nak jadi adik angkt dye..tapi tak sangke lak dye btul2 nak.. haha.. so, aq on jelaa. lagipun aq dah kenal dye agak lame.. dulu rapat ngn dye pasal dye tu ex junior aku.. aku tak kisah nak jadi adik angkt dye.. pasal dye memang baik.. hahaa.. nak tawu sape?? hee:P
ni laa budaknye.. kat sebelah ni.. aizat.. ha, cute an?? baby face ar dye ni.. hahaa...ilapyou bro:)

~~the story of us~~

waa, lame tak update blog.. blog pun dah berhabuk ni.. tiup ckit.... fuhhhhh.. bnyk habuk nye..woot,woot.. cer usha gamba kt sebelah ni.. waduhh, suwit nye.. haha..em, harini 4hari bulan.. cukup sebulan kami bersame.. tp kesian je. pena jumpe 2 kali je.. dating pena skali setakat ni.. tu pun kt sebelah orang parking tepi jalan.. haha. lawak btul..hmm, tp fon dye kena ambik ngn mak dye minggu lepas.. tak suke nye laa.. nak contact dye pun susa camni.. susa laa kalau dapat anak mak cam dye.. haha. takpe laa. tak kisah pun..su janji su takkan pernah curang ngn amy..walaupun su ade ramai kawan lelaki lain..mmg tak dinafikan su ramai kawan lelaki.. su ni mmg suke bekawan.. nak buat macam mane.. bak kate pepatah, berkawan biar seribu, berkasih biar satu..  'you are the one and only'.. haha. ingat ayat-ayat ni taw.. su syg emi sangat3 >.< .. thnx sebab mengisi hati yg dah lame kosong ni..thnx for colouring my life:) ilapyou:)




~-~amy adelah org yg sentiase buat su gembire walaupun waktu su tengah marah sangat~-~
:: ilapyou>.<

Halaman

about i,my,me,mine:)

Terdapat ralat dalam alat ini

Recent Posts

Terdapat ralat dalam alat ini

PELAWAT yg saye hargai:)