Selasa, 20 Disember 2011

bosan+sedih...

k, boring gile2.. nak cari gaduh ngn adik2 pon, dorang da g singpore.. sian kan aku tak ikut. nk buat cmne. 'my mom' cakap tnggu tahun depan punye cuti baru bole g.. alamak, pas pmr?? hmm.. k2..kucing pon da kena buang... so,mmg aku kesunyian..
 Nak kuar ngn kawan pon, nk pegi mane.. tluk intan?? huh,bosannye teluk intan ni.. hmm,bile aku bosan, mule lah aku teringat dye.. n aku pon mule jadi sdih.. hukhuk... nak buat mcm mne..
k, aku bosan gile2.. aq taw aku ckp sorg2.. k,bai

Selasa, 13 Disember 2011

kisah CINTAN CINTON kakak tesayang:)

dear blog,
nk taw tak.. semalam kkk aku cte kisah CINTAN CINTON dye.. haha. syok aku denga nye.. kisah kakak aku tu boleh buat novel rasenye. em,k.. mulekan ceritak yaa..

--->1st time 'couple'-FIRST BF but not her FIRST LOVE.. name nye SYIDI (taktau lak nme pnjg dy). kkk aq msuk psukan pngakap bagi universti utara mlysia(UUM). 1st time masuk pengakap. dye taktau mcm mne nak siapkan buku pengakap tu. dye tnye lah mmbe dye nk mntk tlong.. tp mmbe dye tak bole tlong pulak. so,mmbe dye suh kkk aku ngn maria(mmbe rpt kt kelas) mintak tlong kt sydi ni..sydi tu penolong ketua kumpulan ape pngakap pe bnde tah..maria pun msj sydi pakai fon akk aku. pas2 sydi sedia nk tlong. pas2 sydi ajk jumpe nk kasi bku. kkk aq n maria pun jumpe lah si sydi. sydi ingtkan yg maria tu kkk aku. pas2 dye gtaw dye minat ngn kkk aq(yg disangke maria tu)em,pnjg sngt kisa sal sydi.. ringkaskn jelaa.. tak sengaje pulak sydi boleh berkawan ngn kakak aku..sampai kkk aq un suke kwn ngn sydi. tp mcm mmbe2 biase..satu hri,sydi msj kkk aku'awak,sudi ke awk jd grilfreind sye?? kkk aq ttbe blank.. dye kan sengal sikit. haha. pas2 dye gtaw sydi dye xpena 'couple2' ni. dye mntk sikit mse tuk pkir.. seminggu kkk aq pkir(budak sengal) then dye time sydi..tp msj awk,sye,awk,sye.msj pon 3 hari skali,2 hri skali.. tah pape kan?? haha.. lme2 bru up ckit.. tp syg dorg kpel tk lame. taksampai 3bulan. kkk aku kenal ngn SYAFIQ.. k,hbskn cite sal sydi.. dorg clash psl kkk aku ckp dye mmg anggp sydi cm mmbe2 je.mule2 sydi xdapat  trime tp mule2 clash tu dorg de gak msj2 tp lme2 lost contatct.. sydi suda dpt twrn keje kastam..


--->2nd couple: FIRST LOVE but not her FIRST COUPLE..tepat pade mlm merdeka,tanggal 31 ogos, de lah sorg mamat ni berminat nk kwn ngn kkk aq.dak ni skema ckit.. ahha(kakak aku ckp).. dye msj kkk aku n tnye bole ke nk bekawan.. pas2 kkk aku tk balas pun sal xde kredit. pas2 dy msj kali kdue dye ckp'kalau tak boleh kwn ckp jelaa. jngn la takbalas'... kkk aku still xbls. 'roomate' kkk ajk kkk aku g kuar mkn jap. kkk aku pegi laa topup fon skali. pas2 kkk aku bls msj aki td'ko ni sape'.. pas2 laki tu bls,dye ckp tak payah tau lah. biarlaa rahsie. em,kkk aq pelikla ngn budk ni. kkk aq tnye'ko ni laki ke pompuan? mne dpt numb?' dye balas 'laki,xpe lah. takpaya tau semua tu'.. lepas seminggu bekawan ngn mamat 'SECRET' ni,dye mule crite spe dye n mcm mne dye dpt numb kkk aku... name dye ahmad syafiq. dpt numb dari kwn dye yg rapat ngn kkk aq. kkk aq kasi numb fon dye kat budak laki sorg je. tu pon stakat kwn laki rapat kkk aq. tp boleh tersebar pulak numb fon nye. hahaha.. rupenye si kwn laki yg knonnye rpt ngn akak aku ni suke cte2 pasal budak pompuan kelas.. pas2 mamat ni ckp dy pemain team bola tampar 'kolej TNB'(kolej laki kt UUM).. pastu akk aku cari taw laa sape mamat ni.. kbetulan 'roomate' kkk aku kenal bnyk laki kolej tnb. dye tnjuk stu2 pemain bola tmpar kolej tnb.. 1 hari nga mkn,tuptup 'roomate' kkk aku tnjuk abg syafiq. kakak aq ckp mustahil budk tu suke dye pasal 1st time nmpk budk tu kkk aq de usha2(juz minat2 cmtu je).. huahuahua.. skali nye btul2 mamat tu yg sllu msj dye. muehehe.. lawak pon de.. n sekarang alhamdulillah da hampir 5 thun dorg couple woo.. aku pena jumpe abg syafiq.. hensem.. tinggi+putih+kurus+skema(oppsss)+pakai spec....insyaallah jodoh dye.. amin:)

-aku suke kisah kakak aku.. mungkin pasal cintan budak universiti kot-



*ni lah kakak aku.. cantek??? hahaa... tau daa.. untuk pngetahuan,dye ni sempoi+takgedik(kadang-kadang mungkin)+rock+happy go lucky.. ahha. cam aku sikit :P *


SEKIAN =)

Isnin, 12 Disember 2011

kak BALQIS comei momey !!!

name fb dye: ELL BLQS...
walaupun beza umur kami takjauh,still aku panggil dye kak.. hehe.. da la comei gile,baik gile pulak tu. bile de mslhh,aku suke share ngn dye.. nasihat dye mmg kasi aku tenang & mengurangkan tnsion aku taw..huahuahua.. untung nye pakwe dye 'ASYRAF PORTELA' (name fb) tu.. kak ni mmg dah mcm kakak aku sndri pulak.. aku syg gile ngn dye lebih dari kkk sndri(kot). hehe..kak,thankyousomuch.. iloveyoumorethanyouloveme(haha,sengal)

Ahad, 11 Disember 2011

LAGU KEGEMARAN DARI DULU SAMPAI SEKARANG =)

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu


*lagu rapuh by OPICK.. kalau mau denga,cari je kt youtube

Halaman

about i,my,me,mine:)

Terdapat ralat dalam alat ini

Recent Posts

Terdapat ralat dalam alat ini

PELAWAT yg saye hargai:)