Selasa, 14 Ogos 2012

LUAHAN HATI :(

Hye Readers,

 Dah lama tak update blog ni. rasenye bukann  bukan stakat berhabuk je, tp bersawang sawang dah blog ni tau. Em, memang tak dinafikan sejak kebelakangan ni Su asyik tacing2, sedih2 bagai. Snyuman tu tak membuktikan kite gembira kan. Kadang2, bila sedih pun kite mesti snyum. Sbenarnya kebelakangan ni banyak sungguh masalah menimpa. Haihhh sumpah sedih. Ramai dah tanya 'su kenape?' ' knpe asyik sedih?' 'kenapa kenapa' & mcm2 soalan lagi. Mls nak jawab dah tau tak. Ok lah, disebabkan Su ni mmg takda tempat ngadu, su ngadu kt blog then korang bace lah. Lepasni  Lepas ni tak payah tanya kenapa Su sdih k.


 Sejak form3 ni. Su mmg tak ramai kawan. Senang cakap takde kawan laa. Kt skolah asyik dipinggirkn je dgn kwn2 lain. Termasuk lah budak kelas sendiri kan. Tu pasal su suke menyendiri je kt skolah. Kalau ade pun, sorg dua jelaa yg sudi sembang2 ngn Su, layan kerenah su. Rasanya dulu su ni periang orgnya. Tapi tah sekarag makin pasif je. Yelaa, nk jd periang mcm mana kalau kawan pun takda. Betul lah kan org selalu cakap, kawan waktu ketawa tu mmg lah ramai. Melambak2. Cari kejap je dapat kan. Tp nk cri kawan wktu menangis tu cukup ler payah. Nak sorg pun susah sgt. Yela ade ke kawan sejati yg btul2 sejati zaman skng ni. Skng semua org jenis pentingkan diri sendiri. Mane mau nye baik sgt nak fkir perasaan org lain..

 Sudah laa kat sekolah dipinggirkan, kt rumah pun Su ni selalu dipinggirkan. What a sad life lah Su ni kan. Kawan2 sekeliling mesti selalu nampak Su snyum, gelak, happy. Padahal hati ni tuhan jelaa yg tau kan. Semua org xtau mcm mana hdup Su ni sbenarnya. Ramai fkir jadi Su ni untung kan. Padahal tak. Semua org nak abaikan Su, Smua org tak suka Su. Kat rumah, Su selalu menangis sorg2 tau. Su selalu kenangkan bnde2 yg buat Su ptus asa. Su ni kesunyian. Kurang kasih syg drpd semua org. Kurang perratian perhatian. Bila Su buat bende baik ke, bagus, mana ada org perasan. Tp, cube kalau su buat jahat sikit je, buat salah skit, ohhh semua orang nampak. Su sllu kena banding2kn dgn org lain. Faham tak, Su benci bile dibandingkan dgn org lain. Su nk jadi diri sndiri bukan org lain. Tolong faham. Tolong lah ! Kdg2, apa Su buat takpernah betul. Smua salah je kat mate orang lain. Setiap hari, Su akan kena marah tak kira lah dgn mak ke, abh ke, akk ke, abg ke. Mmg lah da biasekan diri, cume kdg2 rase mcm terabai je dari family sndiri. AHHHHHHHHHHHHHHHH !! rasa nak menjerit je untuk hilangkan tension ni.Pernah jugak Su terfikir, mcm takde guna Su hdup dlm dunia ni. Astaghfirullahalazim. Su tau salah cara permikiran su ni. Allah mmg xsuka hamba nye berputus asa dlm hdup ni. tapi...................... hmmm.. Yelah, jiwe remaja mcm Su ni mmg mudah terganggu pun. Tu pasal pemikiran kolot je.

 Tak cukup dgn mslh2 tu, kat luar pun Su banyak masalah. Ohh pasal lelaki terutama nya. Su pernah ade sorang abg agkt hot ni. Kdg2 dia layan Su mcm awek pule. Dia dah ada awek. Tp asyik couple ptus couple ptus. Tak faham laa org bercinte ni. Yg lagi mnyakitkn hati, awek dy bnci su. Jelez ngn su. ktorg pena gaduh psl laki ni. Su rase sgt bodo bile gduh ngn prmpuan lain sbb laki. Come on lah. Su tak hadap dgn boypreng dia. Last2 bila Su dah mntk maaf, ktorg baik kejap. Tp tah la budk ni xbole trime su dgn baik. Dy still nk aggp su musuh. Dy still maki2 su psl boypreng dia. Tau x, Su ni mmg jenis friendly. Klu boleh dngn smua org su nk brkwn. Tp sho shadd rmi benci Su kan. Ok su sedar diri. So, terpaksa terima knytaan tu.

 Em, psl my ex. So sorry xdpt trima dia dah. Tak boleh tak boleh. Sekarang kemain happy dia. Awek keliling pinggang boleh laa. Biase lah. Dia ada mcm2. Tak mcm su ni kan. Waktu bercinta dulu, alahai semuanya manis macam madu. Tp, bile gaduh, ptus. Baru nak sedar dlm madu tu ada pahitnya. Takpe lah. Terima kasih kat dia dah sudi layan kerenah Su slame 7bulan. Mmg lah kejap. Tp dalam mase sekejap tu, Su dah kenal perangai dia, family dia, smua psl dia. Tak smpt nk kenal lebih detail. Hubungan tergendala. Tu lah pasalnya, sebok sgt nk fk soal hati perasaan kemain mcm org dewasa, kan dah tau susahnye bercintan ni. hahaa. Tp dri sini lah kite belajar hargai org, setia dgn seorang, caring dgn org, mcm2 lgi kite belajar kan.

 Wktu dia buat Su kesedihan, M yg dah isi kesedihan tu dgn kgmbiraan. Tp apa kan daya.biarlah  si dia bahagia dgn org lain kan. Kenyataan kan, kalau dah jodoh tu tak kemana. So, apa guna kite nk kejar, obses sgt dgn sorang manusia sdgkan sejak lahir Allah dah tetapkan jodoh kite. Su tak sanggup nak sakit hati atau sakitkan hati sesiapa dah. Mule2, susah nk terima kenyataan kena lupekan dia mcm tu je. Lama2, Su sedar semua tu buang masa. Su sentiasa berpegang dgn "SETIAP KEJADIAN TU ADA HIKMAHNYA" . Mungkin sekarang Allah uji dgn kesedihan, tp nnt Allah gantikan dgn kgembiraan. Maybe bukn masa nye nk bercinta kan. Tp tak hairan lah smua org msti nak disayangi, dijaga perasaannye, bahagia, ada org yg sentiasa caring, ada org untuk mengadu semua benda. Buat masa ni. Dah tawar hati dgn mana2 lelaki sbb Su masih sygkan M. Wlupun Su masih syg dia, Su ttp kena lupa kan dia walaupun perit, susah. Su nak semua org bahagia. Takkan la nak pentingkan diri sendiri kan. Kisah A tu su dah aggp dia mcm abg. Mana boleh syg dia lebih2. Org yg sgt dekat dgn Su suka dia. Sbgi kwn dkt, msti lah ade rase besalah tu bila kite rampas kebahagiaan org lain, takpe. Biar kite bekorban skit demi org lain. Yg paling mengganggu jiwe sekarang ni pasal M tu. Serius rindukan dia. Su sayang dia. Tp Su mampu usha dia dari jauh je sekarang. Hummm :(

 Haihhh sejak single, takde sape sudi msj su ke apa. Padahal dlu, kemain ramainye contact Su. Setiap minggu tu wajib topup. Sekarang,  Mmg dah malas nak pakai fon ni.. Topup 2bulan skali dua je. Tak luak pun topup tu. hahaaa. Mmg kesunyian lah citenye. Nampak gaya nye raye tahun ni sorang ler. Maklum ler itew tak mampu ade boypreng mcm awak2 semua. hahaa. Su nk jadi seorang yg lebih iopen open-minded. Su sentiase igt pesan M, A, kwn2 lain. Mmmg Mmg btul lah kan, kite xboleh terlalu sempitkan fikiran kita ni. So, nak focus on study dulu.

 Nasib baik lah su masih ade orang yg nak caring dgn Su mcm Mihi, Abg En, Intan & org lain. Disebabkan diorang2 ni ahh, su masih kuat. Su taknak jadi prempuan yg terlalu lemah. Cume tau menangis menangis menangis. That's not me ok !

 Ohh mcm panjang je su membebel kan. Cukup laa sampai sini. Nanti ada masa, Su membebel lagi kt sini. Asalamualaikummmmm . I know I should be a strong girl. Chaiyokkk !!!!

  LONELY GIRL :(

Halaman

about i,my,me,mine:)

Terdapat ralat dalam alat ini

Recent Posts

Terdapat ralat dalam alat ini

PELAWAT yg saye hargai:)